Kuru Köpek Maması

Köpeklerin sağlığını teşvik eden ve daha uzun yıllar yaşamalarını sağlayan kuru köpek maması çeşitleri, kaliteli ve besleyici olmalıdır. Sevimli dostunuza sunabileceğiniz en iyi kuru köpek mamaları ZOO’da!

Kaliteli Kuru Köpek Maması Çeşitleri ile Köpeğinizin Sağlığı Destekleyin!

Sevimli dostlarımız köpekler için mama tercihlerimiz onların sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için en başta gelen konulardan birisidir. Onların sağlıklı ve uzun ömürlü olması için sahiplerine ait sorumluluk büyüktür. Köpekleri yavruluktan itibaren kuru mamayla beslemek, sağlıklı bir yaşam sürmesi için çok önemlidir. İyi bir yaşam sürmesi, ileride meydana gelebilecek hastalıklara karşı köpeği daha dirençli kılar. Köpekler özellikle 6 aylık olana dek hızlı bir gelişim süreci geçirirler ve bu aylarda gıdayla beraber ekstra vitamin ve mineral almaları gerekir. Bunun için ideal olan beslenme, profesyonel içeriğe sahip kuru mamalarla mümkündür. Yavru bir köpeğiniz varsa ona Royal Canin Yavru Köpek Maması, Dog Chow Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması ya da N&D Kuzulu ve Yaban Mersinli Küçük Irk Yavru Köpek Maması gibi kaliteli mamalar sunabilirsiniz. Bununla birlikte, köpeğinize kuru mama satın alırken, mamanın onun ırkına uygunluğundan emin olmanız çok önemli.

Çeşitli boy ve ambalajlarda farklı içeriklerle üretilen kuru köpek maması, köpek beslenmesi için çok kullanılan bir mama türüdür. Hem ekonomik anlamda hem de kullanım kolaylığı ile konserve mamasına göre daha pratik ve uygun fiyatlı olması kuru mamayı ön plana çıkarmıştır. Aynı zamanda kuru köpek mamasının üretim aşamasında içine, preslenmeden önce ve sonra olmak üzere farklı ilavelerin yapılıyor olması ve bunların besin değerlerinin korunabilmesi için kuru mamaya göre çok avantajlı olmaktadır. Kuru mamalar pek çok ırk ve boyutta özelleştirilebilir. Kuru mamalar doğru şekilde formüle edildikleri zaman köpekler tarafından ömür boyu kullanılmaya tamamen uygundur. Kuru mamalar senelerdir piyasada bulunurlar ve köpekler için herhangi bir soruna neden olmamışlardır.

Kuru mamalar gün boyunca mama kaplarında kalmaya karşı çok dayanıklıdır. Örneğin, Felicia Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması, uzun saatler boyunca mama kabında bekleyebilir ve sevimli dostunuz acıktıkça mama kabına yönelebilir. Evde olmayan köpek sahipleri için idealdir. Yemeğini hemen bitirmeyen köpeklerin önünde mamayı bırakmak zorunda kalıyorsanız eğer, bunu yaş mamayla yapamazsınız. Aksi takdirde gıda zehirlenmesi olur. Köpekler, bayatlayan mamaları yemeyi sevmezler. Bu yüzden kuru mama çeşitlerini mutlaka hava sirkülasyonuna maruz kalmayan bir kap içerisinde muhafaza etmeniz önemlidir. Buzdolabınızda saklamanıza gerek yoktur. Oda ısısında tutulması yeterli olacaktır. Sıcak ortamlar her besin için olduğu gibi kuru mamalar içinde çok zararlıdır. Kuru mamalar güneşe maruz bırakılmamalıdır.

Kuru mamayla çok daha iyi yağ dengesi ve protein oluşturulabilir. Ayrıca üretim aşamasında ilave mineral ve vitaminin yanı sıra başka besin takviyeleri kullanılabilir. Bunun sayesinde ırka göre özelleştirilebilir. Köpeğiniz küçük ya da mini ırka mensup ise Pro Plan Küçük ve Mini Irk Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması gibi ırk bazlı ürünleri de tercih edebilirsiniz. Büyük ırklar için de Reflex Puppy Biftekli Büyük Irk Köpek Maması gibi ürün seçenekleri bulunmaktadır. Kuru mamanın kullanımı kolaydır. Mama kabının temizliği açısındansa hem kolaylıkla temizlenir hem de çevre temizliği çok kolay yapılır. Kuru mama, köpeklerin diş ve diş eti problemlerini korumak adına çok iyi sonuçlar verir. Ayrıca köpek ödül maması yerine kullanımı da mümkündür. Kuru köpek maması: yaşlı köpek maması, yavru köpek maması, yetişkin köpek maması ya da kısırlaştırılmış köpek maması gibi değişik hayat evrelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretilmektedir. Kuru mamaların içeriğinde et ve et unu, mısır buğdayı gibi besinler bulunur. Kuru mamalarda sıkça bulunan bir besin de biberiyedir. Kanseri önleyen bir maddedir. Biberiyenin herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur. Kuru mamaların içerisinde düşük bir oranda bulunmaktadır.

Kuru mamaların içerisinde bulunan bira mayasının yararlı olup olmadığına dair tartışmalar vardır. Fakat çok faydası bulunan bir mayadır. Köpeğin bağışıklık sistemine destek olur. Yaralarının iyileşmesini hızlandırır, stresini azaltır ve sindirim sistemine yarar sağlar. Fakat nadir olarak görülse de kimi köpeklerde alerjik tepkilere sebep olabilmektedir. Yan ürün olduğundan üretim koşullarının sağlıksız olma ihtimali vardır. Kuru mamaların çok çeşitli formlarında bulunan selenyum, köpek için çok gerekli bir mineraldir. Selenyum, köpek tüylerinin sağlığı için başlıca mineraldir. Kuru mamalardan selenyum mineralini de karşılamaktadırlar. Kuru mamayı köpeğinize harcadıkları enerjiye ve zamana göre günde 2 kez verilmesi idealdir.

Lezzetli ve Besleyici Kuru Köpek Mamaları ZOO’da!

Köpeklerin sıklıkla tükettiği mama türü kuru mamalardır. Bu mamalar hem uzun ömürlü olmaları ile hem de farklı avantajları ile tercih edilmektedir. Köpeklerin diş sağlığı için yaş mamalardan daha faydalı olan bu mamalar ayrıca köpeklerin farklı pek çok içeriği tüketmesine de katkı sağlar. Bununla beraber, uzun süreli tüketime imkan tanıyan kuru köpek mamaları yaş mamalardan çok daha uzun süre dayanabildiği için sıklıkla tercih edilen ürünlerden biridir. Advance Sensitive Somonlu Yetişkin Köpek Maması, ND Ringa Balıklı ve Portakallı Küçük Irk Köpek Maması ya da Pro Plan Nautal Defence Küçük ve Mini Irk Sığır Etli Köpek Maması gibi kuru mama çeşitleri, köpekler tarafından hem çok sevilir hem de onların sağlıklı beslenmelerine yardımcı olur.

Kuru köpek mamaları köpeklerin dişlerinde tartar ya da plak oluşumuna yüksek oranda neden olmaz. Bunun yanı sıra dişlerin temizlenmesini de sağlayan bir yapıya sahip olan kuru mamalar köpeklerin dişlerinde temizlik etkisi yaratarak plak ve tartar oluşumu gibi farklı rahatsızlıkların önüne geçmek için ev yapımı mamalardan daha iyi bir seçenektir. Bu mamalar köpeklerin dişlerinde çok kalıntı bırakmadığı için diş ve diş etlerinde olası rahatsızlıkların meydana gelme riskini de en aza indirir.

Köpeklere kuru mama verilmesi, onların farklı içerikleri bir arada almasını sağlar. Protein, meyve, sebze, vitamin, mineral gibi onlarca farklı bileşen kuru köpek mamalarının içeriğinde yer almaktadır. N&D Tavuk ve Narlı Küçük ve Orta Irk Yavru Köpek Maması gibi bir ürün buna en iyi örnektir. Hatta Acana Grass-Fed Lamb Kuzulu ve Meyveli Kuru Köpek Maması gibi yiyecekler de köpeklerin çoğu besin maddelerini almalarını sağlar. Köpekler tek bir mama çeşidi ile farklı pek çok içeriği tüketmiş olur. Ayrıca bu oranlar kaliteli mamalarda dengeli şekilde düzenlendiği için köpeğinizin günlük vitamin, mineral, protein ve tahıl gibi farklı ihtiyaçları da günlük öğünler sırasında karşılanabilir. Ek gıda tüketimi gerekmez.

Çok daha pratik bir yöne sahip olan kuru köpek mamaları köpeklerin kısa sürede kolayca tüketebileceği ürünlerdir. Bu mamalar köpeğinizin mama kabının ağır kokuya sahip olmasına ya da kolayca kirlenmesine neden olmaz. Bu nedenle de mama kabı kuru mama tüketiminden sonra çok daha kolay şekilde temizlenebilir. King Biftekli Yetişkin Köpek Maması gibi bir kuru mama ile sevimli dostunuzun iyi beslenmesini sağlarken diğer yandan ağız ve diş sağlığını da koruyabilirsiniz. Böyle bir ürün mama kabı hijyeni açısından da idealdir. Özellikle de çok ve sık mama yiyen bir köpeğe sahipseniz her öğünde ona yaş mama vermeniz oldukça maliyetli olabilir. Bunun yerine köpeğinize haftanın belli günlerinde yaş ve belli günlerinde kuru mama vermeniz onun sağlığı için de daha iyi olacaktır. Aynı zamanda bu program daha az maliyetli bir beslenme programı izlemenize de yardımcı olabilecektir.

Kuru Köpek Maması ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kuru Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sevimli dostlarımız köpekler, bize mamaların iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlatırlar. İyi kalitedeki kuru mamayı verdiğiniz zaman, istekte bulunup mamanın tamamını tüketeceklerdir. Köpeğin dışkısı kuru, katı olmamalı ve kolay dağılmamalıdır. Aynı zamanda tüyleri parlak olmalıdır ve okşandığı zaman dökülmemeli veya çok az dökülmelidir. Köpeğin hareket düzeyi elbette değişebilir ancak egzersiz için istekli olmalı ve kemiklerinde zorlanma olmamalıdır. Kilo durumlarını sırtını okşayarak değerlendirmelisiniz. Sırtındaki kemikler sivri şekilde ele gelmelidir. Aynı zamanda kaburgaların ve vücut kıvrımlarının daraldığı noktada belirgince bel olmalıdır. Kuru mamanın önerilen miktarlarda verilmesi halinde iyi olan kuru mama bu özelliklerin sürekliliğini sağlayacaktır.

Köpeğinin yaşı, kilosu ve ırkı mama seçiminde çok dikkat edilmesi gereken noktalardır. Özellikle kısırlaştırılan köpekler için kuru mama seçiminde özen gösterilmelidir. Kuru mamanın ilk içerikleri etle başlamalıdır. Bu noktada ise protein miktarlarının köpeğe uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Kuru mamalar köpeğiniz için en uygun mamalar olduğundan hem sindirim sistemini hem de diş sağlığını koruyacaktır. Bazı kuru mamaların içinde mısır şurubu, mısır glüteni gibi maddeler vardır. Bunlar köpek için çok zararlıdır. Kuru mamada katkı maddesi bulunmamalıdır ve doğal antioksidanları içermelidir. Kuru mama alırken A, D, B1 vitaminleri ve mineralleri içeren mamaları tercih etmelisiniz. Aynı şekilde iyot, kalsiyum, fosfor, demir gibi maddeleri içeren kuru mamalar almalısınız. Son yıllarda, ne yazık ki köpek mamalarının içinde soya ürünleri ekleyen markalar vardır. Soya ürünleri köpekte alerjik reaksiyonlar yapabilir. Bu sebeple soya ürünü içeren kuru mamalar alınmamalıdır.

İnsan sağlığına da zararlı olan GDO, kuru köpek mamasında da bulunmamalıdır. Kuru mamaların taze olmaları konunun asıl temelini oluşturmaktadır. Taze olmayan, son tarihi geçmiş ve raflarda uzun bir süre bekleyen kuru mamalar köpeklerin hoşuna gitmez. Kalitesiz kuru mamalar da köpeklerin sindirim sistemine zararlı olan çok madde bulunduruyor. Köpeğinizin dışkısında sertlik, katılık varsa eğer bu kullandığınız kuru mamanın kalitesiz olduğu anlamına geliyor. Bu sebeple kuru mamaları verdiğiniz köpeğinizi sıklıkla takip etmeli ona göre mama tercihi yapmalısınız.

Kuru Mama Köpeğe Ne Sıklıkla Verilmelidir?

Hayatımıza dahil ettiğimiz sevimli ve sadık köpeklerle çok eğlenceli ve güzel zamanlar geçiriyor olabilirsiniz. Bu eğlenceli zamanların sürekliliği ve köpeğin sağlığı için birtakım sorumluluklarınız bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi köpeğin sağlıklı bir şekilde beslenmesidir. Aslında pek çok hayvan sahibi bunun fazlasıyla önemli olduğunu bilmemektedir. Ev yemeklerinden artanları köpeğine veren hayvan sahipleri bile var. Bu çok yanlıştır çünkü köpeklerin vücutları insanlarla aynı şekilde çalışmamaktadır. Köpeklerin sağlıklı olmaları için kendilerine özel olarak üretilen mamalar ile beslenmeleri gerekir.

Köpeklere her zaman yüksek kaliteli, besleyici ve sağlıklı kuru mamayı temin etmeliyiz. Köpeğin ihtiyacı olandan az ya da fazla beslemek onların sağlığını riske atacaktır. Hatta bu durum köpeğin yaşam süresini bile kısaltacaktır. Köpeğinize verdiğiniz kuru mama miktarı ve sıklığı, köpeğin yaşına göre değişmektedir. Eğer köpeğiniz yavru ise onu günde 3 kere beslemeniz veterinerler tarafından önerilmektedir. Tabi ki sizler kuru mamayı vermeden önce veterinere danışıp, doğru bilgiyi almanız daha iyi olacaktır. Yetişkin bir köpeğe kuru mamayı, gün içerisinde harcayacağı enerjiyi karşılamak için sık sık ama az az şeklinde sunabilirsiniz. Farklı bir yöntem ise günde 2 kez düzenli olarak aynı saatlerde köpeğe kuru mama vermektir.

Köpeğinize diyet ve zayıflama yaptırıyorsanız sabah veya akşam tek öğün verilmesinin de önerildiği bilinmektedir. Beslenme zamanları, alışkanlıkları ve köpeğe verilen kuru mama türü, köpekten köpeğe değişiklik gösterir. Bazıları ise daha az hareketsizdir. Ayrıca, bazı ırkların egzersiz ihtiyacı diğerlerine göre daha çok olduğundan, kuru mama gereksinimleri de aynı oranda artar. Kuru mama miktarı ve tüketim sıklığı tam anlamıyla köpeğinizin durumuna bağlıdır. Bu konuda emin olamıyorsanız, veterinerden yardım almanızda fayda vardır. Bununla birlikte, köpeklere alınan çeşitli kuru mama paketlerinin üzerinde ne kadar verilmesi gerektiğine dair bilgiler yer almaktadır. O bilgileri de dikkate alarak köpeğinizi besleyebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR