Kuş Kafesleri
Kanatlı dostlarımıza sahip olmanın en önemli sorumluluklarından biri de ona yeterli yaşam alanını sağlamaktır. Sağlam, kaliteli ve uzun ömürlü kuş kafesi çeşitleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz!
En Kaliteli Kuş Kafesi Çeşitleri ZOO’da!
Günümüzde birçok boyutta ve renkte tasarlanan kuş kafesi seçeneklerinden alırken kararsız kalmak normaldir. Kuş kafesi seçerken her şeyden önce kuşun rahat edeceği ve kafesin içindeyken ihtiyaç duyduğu malzemelerin onun uçuşuna engel olmayacağı, rahat bir şekilde sığabileceği boyutlarda bir kafesin seçilmesine dikkat edilmelidir. Seçtiğiniz kuş kafesini evde konumlandıracağınız yeri bile önceden belirlemelisiniz. Kafesin yeri rüzgâr almayan ve hava akışı olmayan bir yerde olmalıdır.
Kuş kafesini evde konumlandıracağınız alan büyükse ve eğer imkânınız varsa mümkün olduğu kadar büyük bir kuş kafesi almak çok doğru olacaktır. Kuşlar doğal yaşamlarında uzun mesafeler uçabildikleri için kafes içerisinde de büyük alanda kolayca uçabilmeleri gerekir. Böylece kuşu uçması için sık sık kafesin dışına çıkarmak zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda seçilecek kuş kafesi kuşların kanatlarını kolayca açabileceği bir genişliğe sahip olmalıdır. Eğer tek bir kuş sahiplendiyseniz en az 40-50 cm kuş kafesi yeterli olacaktır. Fakat birden fazla kuş beslemeyi düşünüyorsanız 60 cm ve üzerinde bir kuş kafesi seçmek çok doğru olacaktır. Ayrıca, Trixie Metal Kuş Yuvası S 9,5 cm gibi bir ürünle kafesi destekleyebilirsiniz.
Kuş kafesi, kanatlı dostlarımızın mutlu ve huzurlu şekilde yaşayabileceği bir alandır. Bu sebeple de kuş kafesi kuşa uygun olmalıdır. Evin neşesi olan kuşların mutluluğu için doğru kafes almak çok önemlidir. Evlerde bizlere en çok arkadaşlık eden kuşlar arasında muhabbet, papağan, kanarya ve diğer cins kuşlar gelmektedir. Evde kuş bakmak, diğer canlı çeşitleriyle kıyaslandığı zaman daha kolaydır. Kuş kafesini kuşa uygun aldığınız zaman kanatlı dostunuzun mutluluğunu sesinden fark etmek mümkün olur. Kuş kafesini alırken mutlaka kuşun cinsini dikkate almalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Özellikle boyut olarak büyük olan kuşlar için kafes alırken daha büyük ebatlı ve hacimli olan modellere bakmalısınız. Küçük boyutlu kuşlar için ise kafesin içerisinde uçabileceği, rahat edeceği boyutlarda kafes almak çok doğru olacaktır. Eğer imkânınız varsa büyük kafeslerden almak en sağlıklı seçim olacaktır.
En Sağlam Muhabbet Kuşu Kafesi Modelleri
İster 2 muhabbet kuşu için kafes arayın ister tek muhabbet kuşu için… Muhabbet kuşu kafesi ahşap, metal ve daha birçok farklı materyalde üretilir. En kaliteli muhabbet kuşu kafes çeşitleri için sayfamızı incelemeniz yeterli!
İlgili Kategori: Muhabbet Kuşu Kafesi
Muhabbet kuşları sosyal, neşeli, enerjik, oyun oynamayı seven ve özgürlüklerine oldukça düşkün olan kuşlardır. Bundan dolayı evde beslemek üzere alınan muhabbet kuşlarının kafesleri de ayrı bir önem kazanmaktadır. Yeterli büyüklükte olmayan ya da kötü özellikleri içeren kafesler, muhabbet kuşunun hem sağlığını hem de eğitimini olumsuz etkiliyor. Mesela küçük bir kafeste yaşayan muhabbet kuşlarında durgunluk, mutsuzluk gibi olumsuz etkiler oluşurken bir diğer yandan eğitim sürelerinin de uzadığı saptanmıştır. Bu yüzden muhabbet kuşu kafesinin doğru seçilmesi önemlidir.
Muhabbet kuşları çok hareketli ve taklacı kuş olarak bilinmektedir. Bu sebeple de onlara alınan kafesin büyük olması sağlıklı olmalarını sağlamaktadır. Muhabbet kuşlarının erkek olanları insana çok kolay alışmaktadır. Aslında kuşu kendimize alıştırıp onları evin içerisinde özgür bırakmak gerekir. Ancak her halükârda bir kuş kafesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Muhabbet kuşlarına ideal kafes boyutu kuşun kanatlarının açık halinin iki katı şeklinde olmalıdır. Bu en az miktardır ve bir tane beslenilecek muhabbet kuşu için 40-45 cm kafes, çift muhabbet kuşları içinse 55-60 cm aralığındaki genişlik ideal olmaktadır. Jumbo muhabbet kuşu kafeslerinin boyutları ise biraz daha büyük olmalıdır. Kafes ideal ölçülerde değilse eğer kuşu mümkün olduğu kadar eve alıştırmak ona daha rahat yaşam sağlamak için uygun olacaktır. Erkek muhabbet kuşları ise bu tür eğitimlere çok açıktır ve pratik şekilde eğitilirler.
Muhabbet kuşları oyun oynamayı çok seven canlılardır. Bu yüzden kafeslerinin içerisinde mutlaka oyuncağın olması gerekir. Kafeslerinde oyuncak ne kadar çok olursa o kadar neşeli olurlar. Bu yüzden oyuncak seçimi de kafesin boyutuna uygun olmalıdır. Eğer bir tane muhabbet kuşu varsa bir tane aynalı oyuncaklardan edinmelisiniz. Aynalı oyuncakların sayesinde muhabbet kuşları daha kolay konuşmaya başlarlar. Bunun yanı sıra ballı kuş yemi, zil, diş kaşıma tebeşirleri gibi hem neşeli hem de işlevsel oyuncaklardan edinmek gerekir. Oyuncak alırken kuşun kafesini de büyütmeli ve kuşa oyun oynaması ve uçabilmesi için alan bırakmalısınız. Kuşa doğru oyuncaklar alınırsa kuşun zihinsel gelişimi o kadar iyi olur. Trixie Kuş Yuvası 11 cm ise çoğu kafese uyum sağlayan ve kuşları memnun eden bir ürün olarak öne çıkmaktadır.
Muhabbet kuşunun kafesi dikey ve yatay çubuklardan oluşmalıdır. Çünkü muhabbet kuşları oldukça hareketli kuşlardır. Yatay kafes demirlerinden olması onun daha oyuncu olmasını sağlar ve kuş bu demirlere tutunarak taklalar atar. Eğer erkek ve dişi muhabbet kuşu aynı kafeste ise dişiyi etkilemek adına bu kafesin demirlerini kullanır.
Muhabbet kuşunun kafesinin temizliği de çok önemlidir. Bu yüzden kafesin altı çıkabilen ve kolayca temizlenen kafeslerden tercih etmelisiniz. Ayrıca hem kafes tabanının hem de tüneklerinin her zaman temiz olduğundan emin olmalısınız. Kuş kafesinin paslı olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Muhabbet kuşuna paslı kafeslerden asla almamalısınız.
Her Papağan Cinsine Uygun Papağan Kafesi Çeşitleri
Papağan kafesi büyük boy ya da papağan kafesi küçük boy gibi seçenekler sunan koleksiyonumuz, papağanınız için en kaliteli kafesi bulmanıza yardımcıdır. İskender papağanı kafesi, Sultan papağanı üretim kafesi, sehpalı papağan kafesi, papağan kafesi yuvarlak ve çok daha fazlası için sayfamızı inceleyin!
İlgili Kategori: Papağan Kafesi
Evde kuş beslemek isteyen insanların sık tercih ettiği bir kuş türü de papağanlardır. Bazı çocuklu aileler, çocuklarına hayvan sevgisini ve sorumluluk almayı kazandırmak adına papağan sahiplenirler. Bir papağan aldıktan sonra onun rahatlığı, kafesin içerisinde kolay kanat çırpabilmesi ve mutlu olması çok önemlidir. İnsanların yaşam alanlarının uygun olması ne kadar önem arz ediyorsa papağanlarında iyi olması yaşam kaliteleri açısından oldukça önemlidir.
Papağa kafes seçerken ilk olarak tel çapına dikkat edilmelidir. Çünkü papağanların gagaları bilindiğinden daha da güçlüdür. Bundan dolayı ince telli kafeslerin bu güce dayanmaları çok azdır. Küçük boya sahip papağanlarda bu bir sorun oluşturmasa da orta ve büyük boylardaki papağan sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir unsurdur. Orta ve büyük boy papağanlar için tel çaplarının en az 3-4 mm arasında olmasında yarar vardır.
Kafesin tel aralığı papağanın kafasının sığamayacağı kadar ufak fakat dışarıyı görmesini engellemeyecek kadar da büyük olmalıdır. Küçük boy papağanlar için 1 cm, orta boylar için 2 cm, büyük boylar için ise 3 cm olması uygun olacaktır. Yukarıda da söylediğimiz gibi papağanların gagaları güçlü olduğundan punta kaynağının da çok iyi malzemeden yapılmış olması gerekir. Bununla birlikte, kuşunuzun yuvasını desteklemek için Trixie Kuş ve Sürüngen Natürel Yuva Pamuğu da edinmelisiniz.
Kafesin tel ve kilit mekanizmalarında kullanılan malzemeye dikkat edilmelidir. Piyasada genelde kaynaktan sonra galvanize edilen demir kullanılarak kafes imal edilir. Ancak pahalı olmasına rağmen çelikten üretilen kafesler hem papağan için sağlıklı hem de kullanım ömrü uzundur.
Papağanlar gelişmiş zekalarının sayesinde kafeslerde bulunan karmaşık kilitleri bile açabilmektedirler. Bundan dolayı açma mekanizmasına gagasıyla ulaşamayacağı kilitleri tercih etmelisiniz. Asma kilit diye adlandırılan kilitlerden tercihe edilmemelidir. Bu kilitler ağır metal içerdiği için papağanın zehirlenmesine veya ölmesine neden olabilir. Kafesin şekli ise dikkat edilmesi gereken bir başka unsurdur. Papağanlar yuvarlak kafeslerde rahat edemezler. Bu kafeslerin köşesi olmadığında dolayı doğada av hayvanı olan papağanların güvenlik ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Papağanlar için kare ya da dikdörtgen kafeslerin tercih edilmesinde yarar vardır.
Son olarak dikkat edilmesi gerek bir unsur da kafesin boyutu küçük papağanlarda en az 60 cm genişlik, 40 cm derinlik ve 40 cm yükseklikte olması gerekir. Papağanlar kafesin içinde kanatlarını kafese veya oyuncaklara çarpmadan kolayca açabilmelidir.
En İyi Kanarya Kafesi Modelleri
Kanaryalar yaşam alanlarının dışında fazla zaman harcamazlar ve fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak gelişimlerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir yaşam alanına ihtiyaç duyarlar. Kuşlarınız için mümkün olan en büyük kanarya kafesini sağlamanız önemlidir. Çünkü kanaryalar çiftler halinde veya grup halinde daha iyi performans gösterir. Dolayısıyla birden çok kanarya beslemek için yeterince büyük bir kafese ihtiyacınız olacaktır.
İlgili Kategori: Kanarya Kafesi
Kuşları dışkılarından uzak tutmaya yardımcı olmak için kanarya kafenizi altta bir ızgara ile donatın. Daha kolay temizlik için tepsiyi habitat kâğıdı veya uygun alt tabaka ile hizalayın. Kuşların yaşam alanlarında, kontaminasyonu önlemek için tünekler, yemlikler ve suluklar ayarladığınızdan emin olun. Çeşitli çaplarda ve dokularda tünekler ayaklarının sağlıklı kalmasına ve tırnaklarının törpülenmesine yardımcı olacaktır. Kanarya kafesi içine oyuncaklar ekleyerek kuşlarınızın eğlenmesine ve aktif kalmasına yardımcı olun. Salıncaklar, merdivenler ve uygun büyüklükteki oyuncaklar, can sıkıntısının önlenmesine yardımcı olur. Bir yuva boşluğunu taklit etmeye ve kuşlarınız için huzurlu ve güvenli bir alan oluşturmaya yardımcı olabilecek bir habitat örtüsü kullanın. Kanarya kafes örtüleri de kuşunuzu evinizde olabilecek her türlü ortam ışığından korur ve kuşunuzun cereyanda kalmadan uyumasını sağlar. Trixie Kuş Hindistancevizi Lifi Yuva Pamuğu ile kuşunuzun yuvasını daha yaşanır hale getirebilirsiniz.
Dolu ve mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak adına kanaryanız için mükemmel yaşam alanını kurun. En kaliteli kanarya kafesi çeşitleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz!